Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Μαγειρίτσα

Greek Traditional MagiritsaΓια 6 άτομα


Υλικά
1 κ. συκωταριά (αρνίσια ή κατσικίσια)
1/2 κ. έντερα (αρνίσια ή κατσικίσια)
1 μεγάλο ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι δυόσμο
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3/4 φλ. ρύζι γλασέ
ελαιόλαδο
2 αβγά
χυμό 2,5 λεμονιών
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε μία λεκάνη πλένουμε καλά τα έντερα με κρύο νερό και ξύδι. Έπειτα με τη βοήθεια από ένα ξυλάκι ή το πλαστικό μέρος από ένα στυλό μπικ (χωρίς το μελάνι) τα γυρνάμε το μέσα έξω. Τα πλένουμε ξανά πολύ καλά με κρύο νερό και ξύδι, για να φύγουν όλες οι ακαθαρσίες τους. Πλένουμε επίσης πολύ καλά και τη συκωταριά.
2. Ζεματάμε το καθένα ξεχωριστά σε βραστό νερό για 2 λεπτά, και τα στραγγίζουμε καλά. Έπειτα, μόλις κρυώσουν λίγο, τα κόβουμε όλα σε μικρά κομματάκια.
3. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά τα κρεμμυδάκια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο να καλυφθεί ο πάτος και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε τα έντερα και τη συκωταριά και ανακατεύουμε να σοταριστούν όλα μαζί. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ζεστό νερό (περίπου 3 φορές περισσότερο από τον όγκο των σοταρισμένων υλικών. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το ρύζι.

Greek Traditional Magiritsa4. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο και έχει αρχίσει να χυλώνει μέσα στη σούπα, προσθέτουμε και όλα τα μυρωδικά πολύ καλά ψιλοκομμένα. Συνεχίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσουν τα μυρωδικά.
5. Διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι κατά βούληση, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
6. Φτιάχνουμε το αβγολέμονο, χτυπώντας πρώτα καλά τα ασπράδια των αβγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως με τα ασπράδια. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το χυμό από τα λεμόνια, ανακατεύοντας καλά. Έπειτα καθώς χτυπάμε το αβγολέμονο αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε ζεστό (όχι βραστό) ζωμό από τη σούπα (περίπου 2-3 βαθιές κουτάλες) για να ζεσταθεί καλά το αβγολέμονο. Περιχύνουμε το αβγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε απαλά. Από εδώ και έπειτα δεν ξαναβράζουμε τη σούπα για να μην "κόψει" το αβγολέμονο.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου