Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Σπιτικό Ανάμεικτο Τουρσί


Τουρσί Λαχανικών Ανάμεικτο
Για ένα βάζο

Υλικά
1 φλ. τουφίτσες κουνουπίδι
1 καρότο, σε ροδέλες
1 ρίζα ρεπάνι λευκό, σε πλατιά στικς
1/2 σελινόριζα, σε φέτες
1/2 κλωνάρι σελινόφυλλα
1 πιπεριά πράσινη, σε μέτρια κομμάτια
1 πιπεριά κόκκινη, σε μέτρια κομμάτια
1 σφηνάκι μηλόξιδο
3-4 κόκκους μαύρο πιπέρι
5-6 σπόρους κόλιανδρο
αλάτι

Σε ένα ταψάκι βάζουμε όλα τα λαχανικά, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το μηλόξιδο. Τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα, και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή μέρα. (Προτιμήστε να τα τοποθετήσετε στο μπαλκόνι ή σε έναν ανοιχτό χώρο, για να αποφύγετε τις δυσάρεστες μυρωδιές μέσα στο χώρο σας)

Λιώνετε καλά αλάτι μέσα σε νερό, σε αναλογία 1 φλιτζανάκι αλάτι σε 1 λίτρο νερού.
Βάζετε τα λαχανικά σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο, προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και κόλιανδρου, και συμπληρώνετε με το αλατόνερο μέχρι να καλύψει τα λαχανικά. Διατηρείται για πολλούς μήνες στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου